Chiptuning. Hvorfor gjør ikke motorprodusentene dette selv?

Du har kanskje lurt på hvorfor motorprodusentene bruker samme motorstørrelse i ulike modeller men med ulik effekt.

Dette har som regel ingenting med motorens mekaniske oppbygging å gjøre, men som regel kun med hvordan ECUèn er programmert.

Motorprodusentene benytter ikke dieselchiptuning fordi de skal oppfylle strenge utslippskrav, avgiftshensyn, lokale forskjeller i høyde (påvirker oksygentilførselen), temperatur og ikke minst drivstoffkvalitet. De ønsker å produsere et så lavt antall varianter som mulig. Ved å gjøre det på denne måten må de kompromisse mellom ytelse og drivstofforbruk.

Er den enkel å montere?

På de fleste bilmodeller gjør du lett monteringen lett på 10-15 minutter. Det behøves ingen spesialverktøy, klipping av ledninger eller lodding av ledninger i forbindelse med monteringen. Som regel trenger du kun vanlig håndverktøy for å demontere dekselet over motoren. Ideelt for ”gjør det selv” mekanikeren.

Kan det skade motoren min?

Nei. Vår dieselchipmodul overvåkes kontinuerlig av motorens kontrollsystemer og vil ikke kunne skade motoren, så lenge dieseltuningenheten er montert riktig.

Det er viktig å huske på at motor og drivverk må ha gjennomgått normalt servicevedlikehold før montering. Er du i tvil bør du få dette sjekket hos ditt lokale verksted.

Biler med spesielt høy kjørelengde eller biler kjørt I områder med dårlig dieselkvalitet bør unngå dieseltuning.

Hvordan virker den?

Vi har utarbeidet et dokument som forklarer hvordan en dieselmotor fungerer og hvordan dieseltuningenheten påvirker dette. Du finner det ved å trykke HER.

Vil jeg merke noen forskjell?

Absolutt. Du vil ikke måtte sitte å lure på om det faktisk fungerer. Endringen er så stor at du lett vil merke forskjellen.

Kan jeg justere effekten?

Ja, den kan justeres I 16 ulike trinn, men husk at vi har forhåndsjustert boksen for beste ytelse og forbruk, så derfor er det i de aller fleste tilfeller “plug and go”.

Hvordan kan du øke effekten og samtidig senke drivstofforbruket?

Ved å kontrollere motorens drivstofftilførsel vil dieseltuningmodulen øke motorens dreiemoment og tillate kjøring på et høyere gir, der du tidligere måtte gire ned. Dette gjelder spesielt ved lave og midlere turtall.

Er brukermanualen på Norge?

Ja, all dokumentasjon er oversatt av profesjonelle teknikere til Norge Din lokale leverandør kan også gi deg den informasjonen du trenger via telefon eller e-post.

Hvordan skjer betalingen?

Betalingen skjer normalt via paypal, men du kan også få varen levert i oppkrav ved å bestille den via e-post. Paypal aksepterer de fleste kreditt/bankkort, men du må registrere deg og opprette en paypalkonto (alt. 'Checkout As A Guest')

Hvilke alternative er det mht forsendelse av varen?

Vi har de aller fleste typer ProDieselChip på lager i Norge, og kan derfor levere i løpet av 3-5 dager med posten.

Kan jeg returnere varen hvis jeg ikke er fornøyd?

Ja, du kan returnere den innen 14 dager. Se Vilkår og betingelser for detaljer.

Hvor produseres ProDieselchip?

ProDieselchip produseres i England, Goucestershire. Fabrikken som er ISO9001 sertifisert produserer også utstyr for det Engelske forsvaret, så du kan stole på at kvaliteten er førsteklasses.

Bør jeg informere mitt forsikringsselskap?

Selv om du ikke på noen måte kan spore at bilen har hatt en dieseltuningchip, bør du informere forsikringsselskapet hvis du øker antall hestekrefter.

Vil bruk av dieseltuning påvirke garantien på bilen?

Ettermontering av utstyr av denne typen vil kunne få merkeverkstedet til å reagere. Så selv om dieseltuningchipen ikke på noen måte kan spores når den er demontert, vil det kanskje være smart å spørre merkeforhandleren om hva de mener.


Quality

Uttalelser

Mercedes C320
Finally! The installation is the same with the C320 Merc, power gain, smoothness is across the low power revs, what amazes me is the fuel Economy that I never experienced before,…
Adrian Grigg
11 February
BMW 320 CD
Recently I purchased & fitted my tuning chip module with easy installation to my 2005 BMW 320 cd manual Msport. Took her for a test drive & was hugely impressed with 1.…
Sean Hope
11 February